Ugrás az oldal tartalmára

Főzőverseny
Pünkösdfürdői gát 11,00-15,00

A halászlé tájegységenkénti, országonkénti számtalan elkészítési módjai között valami mindig közös: a hal és a víz. A többi hozzávaló minőségét és mennyiségét a nép- és a családi hagyományok szabják meg. Ezen a fesztiválon ebből kínálunk ízelítőt. A meghívott csapatok bemutatják a halászléfőzés náluk megszokott módját. Az elmúlt évek fesztiváljain igényként merült fel, hogy a halászlé főzés mellett kapjanak szerepet egyéb bográcsban készíthető ételek is, ami gyakran kiegészítője egy jó dunai vízi túrázásnak.

A Fesztivál szervezőbizottsága

2012. május 5-én, szombaton 11 és 15 óra

között főző versenyt hirdet a Pünkösdfürdő melletti zöldterületen, a Duna-parton.

A versenyre nevezhetnek családi, baráti, munkahelyi és civil szervezeti csapatok.

A csapatok sorszámot kapnak, és az elkészült "versenymű" a sorszámmal ellátott edényben kerül a szakmai zsűri elé.

Amit mi biztosítunk:
Kijelölt főzőhely
A főzéshez megfelelő mennyiségű, előkészített tűzifát
Hulladéktárolót
Vízvételi lehetőséget
Szórakoztató programokat

Amit a főzők biztosítanak:
Bográcsot, háromlábat a főzéshez
Halat, vadat, s mi jó falat, hagymát, paprikát, fűszereket és kinek mi kell a győztes étel remekekhez
Vízvételhez, tűzbiztosításhoz 5-10 literes műanyagkannát
Tányért, poharat, evőeszközt, asztalt, széket, sátrat, kinek mim kell a szabadtéri kényelemhez

Nevezési díj: 1.000 Ft/csapat – fizetés a helyszínen a sorszám igénylésnél.

Előzetes nevezés: Csapatok jelentkezését várjuk a +3630/284-68-23-as telefonszámon, valamint a
gyepesadam@t-online ill. az ratkaifeher@gmail.com email címen!

Támogatók:

Tovább az obuda.hu oldalra Tovább az obudasport.hu oldalra Tovább az utisugo.hu oldalra Tovább a terra21.hu oldalra

III. Római-parti Halászlé és Bográcsos Ételek Fesztiválja 2012 | web:kim