Ugrás az oldal tartalmára

Főzőverseny
Pünkösdfürdői gát 11,00-15,00

A halászlé tájegységenkénti, országonkénti számtalan elkészítési módjai között valami mindig közös: a hal és a víz. A többi hozzávaló minőségét és mennyiségét a nép- és a családi hagyományok szabják meg. Ezen a fesztiválon ebből kínálunk ízelítőt. A meghívott csapatok bemutatják a halászléfőzés náluk megszokott módját.

A Fesztivál szervezőbizottsága

2013. május 4-én, szombaton 11 és 15 óra

között főző versenyt hirdet a Pünkösdfürdő melletti zöldterületen, a Duna-parton.

A versenyre nevezhetnek családi, baráti, munkahelyi és civil szervezeti csapatok.

A csapatok sorszámot kapnak, és az elkészült "versenymű" a sorszámmal ellátott edényben kerül a szakmai zsűri elé.

Amit mi biztosítunk:
1 db halat (2-3 kg)
Kijelölt főzőhely
Hulladéktárolót
Vízvételi lehetőséget
Szórakoztató programokat

Amit a főzők biztosítanak:
Bográcsot, háromlábat, tüzelőt vagy gázégőt a főzéshez
Halat, vadat, s mi jó falat, hagymát, paprikát, fűszereket és kinek mi kell a győztes étel remekekhez
Vízvételhez, tűzbiztosításhoz 5-10 literes műanyagkannát
Tányért, poharat, evőeszközt, asztalt, széket, sátrat, kinek mi kell a szabadtéri kényelemhez

Nevezési díj: 1.000 Ft/csapat – fizetés a helyszínen a sorszám igénylésnél.

Csapatok jelentkezését várjuk a +3630/284-68-23-as és a +3670/410-5522-es telefonszámon, valamint írásos regisztrációt kérünk a
rphalaszle@gmail.com email címre!

Támogatók:

Tovább az obuda.hu oldalra

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

Tovább az Óbudai Kulturális Központ oldalára

Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft.

Tovább az obudasport.hu oldalra

Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft.

Tovább a honvedelem.hu oldalra

MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred

Tovább a terra21.hu oldalra

Terra21 Kft

Tovább a capaker.hu oldalra

Cápa-ker Kft

Pisztráng Trade Kft

Kismegyer-Tápió Kft

Öreglaki Halász Kft

IV. Római-parti Halászlé és Bográcsos Ételek Fesztiválja 2013 | web:kim