A halászlé tájegységenkénti, országonkénti számtalan elkészítési módjai között valami mindig közös: a hal és a víz. A többi hozzávaló minőségét és mennyiségét a nép- és a családi hagyományok szabják meg. Ezen a fesztiválon ebből kínálunk ízelítőt. A meghívott csapatok bemutatják a halászléfőzés náluk megszokott módját.
A Fesztivál szervezőbizottsága
között főző versenyt hirdet a Pünkösdfürdő melletti zöldterületen, a Duna-parton.
A versenyre nevezhetnek családi, baráti, munkahelyi és civil szervezeti csapatok.
A csapatok sorszámot kapnak, és az elkészült "versenymű" a sorszámmal ellátott edényben kerül a szakmai zsűri elé.
Amit mi biztosítunk:
1 db halat (2-3 kg)
Kijelölt főzőhely
Hulladéktárolót
Vízvételi lehetőséget
Szórakoztató programokat
Amit a főzők biztosítanak:
Bográcsot, háromlábat, tüzelőt vagy gázégőt a főzéshez
Halat, vadat, s mi jó falat, hagymát, paprikát, fűszereket és kinek mi kell a győztes étel remekekhez
Vízvételhez, tűzbiztosításhoz 5-10 literes műanyagkannát
Tányért, poharat, evőeszközt, asztalt, széket, sátrat, kinek mi kell a szabadtéri kényelemhez
Nevezési díj: 1.000 Ft/csapat – fizetés a helyszínen a sorszám igénylésnél.
Csapatok jelentkezését várjuk a +3630/284-68-23-as és a +3670/410-5522-es telefonszámon, valamint írásos regisztrációt kérünk a
rphalaszle@gmail.com email címre!
Pisztráng Trade Kft
Kismegyer-Tápió Kft
Öreglaki Halász Kft
IV. Római-parti Halászlé és Bográcsos Ételek Fesztiválja 2013 | web:kim