A halászlé tájegységenkénti, országonkénti számtalan elkészítési módjai között valami mindig közös: a hal és a víz. A többi hozzávaló minőségét és mennyiségét a nép- és a családi hagyományok szabják meg. Ezen a fesztiválon ebből kínálunk ízelítőt. A meghívott csapatok bemutatják a halászléfőzés náluk megszokott módját.
A Fesztivál szervezőbizottsága
között főző versenyt hirdet a Pünkösdfürdő melletti zöldterületen, a Duna-parton.
A versenyre nevezhetnek családi, baráti, munkahelyi és civil szervezeti csapatok.
A csapatok sorszámot kapnak, és az elkészült "versenymű" a sorszámmal ellátott edényben kerül a szakmai zsűri elé.
Amit mi biztosítunk:
Tűzifa
Kijelölt főzőhely
Hulladéktárolót
Vízvételi lehetőséget
Szórakoztató programokat
Amit a főzők biztosítanak:
Bográcsot, háromlábat
Halat, vadat, s mi jó falat, hagymát, paprikát, fűszereket és kinek mi kell a győztes étel remekekhez
Vízvételhez, tűzbiztosításhoz 5-10 literes műanyagkannát
Tányért, poharat, evőeszközt, asztalt, széket, sátrat, kinek mi kell a szabadtéri kényelemhez
Csapatok jelentkezését várjuk a 06 1 240 3048-as telefonszámon, valamint írásos regisztrációt kérünk a
rse@enternet.hu email címre!
Helyszíni nevezés és sorszám felvétel a rendezvény napján az információs sátornál.
Pisztráng Trade Kft
Conveyer Bt.
VI. Római-parti Halászlé és Bográcsos Ételek Fesztiválja 2015 | web:kim