A Fesztivál szervezőbizottsága
főző versenyt hirdet a Pünkösdfürdő melletti zöldterületen.
A Római-parti Fesztiválon hagyományosan meghirdetett halászlé főző verseny mellett két másik kategóriával bővült a kiírás. Csatlakozva a kerületi Civil és Nemzetiség Napja programjaihoz, meghirdeti a nemzetiségi ételek kategóriáját, valamint a legjobb egytálétel elkészítőjét is díjazzák ezen a napon.
A versenyre nevezhetnek családi, baráti, munkahelyi és civil szervezeti csapatok.
A csapatok sorszámot kapnak, és az elkészült "versenymű" a sorszámmal ellátott, a regisztrációs sátorban átvett edényben kerül a szakmai zsűri elé 12,00-14,00 óra között a Pünkösdfürdői strandon felállított zsűri-asztalon.
Választható kategóriák:
1. Halászlé
2. Nemzetiségi ételek
3. A legjobb egytálétel
Amit mi biztosítunk:
Kijelölt főzőhely
Hulladéktárolót
Vízvételi lehetőséget
Szórakoztató programokat
Amit a főzők biztosítanak:
Bográcsot, háromlábat, tüzelőt vagy gázégőt a főzéshez
Halat, vadat, s mi jó falat, hagymát, paprikát, fűszereket és kinek mi kell a győztes étel-remekekhez
Vízvételhez, tűzbiztosításhoz 5-10 literes műanyagkannát
Tányért, poharat, evőeszközt, asztalt, széket, sátrat, kinek mi kell a szabadtéri kényelemhez
Zsűri: Opóczky testvérek – mesterszakácsok, Klötz Géza a Szabadtűzi Lovagrend lovagja, az Eszterházy Barokk Ételfőző Fesztivál alapítója és Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes kenus, szakács és étterem tulajdonos, Csikósné Mányi Júlia kerületi civil referens.
Eredményhirdetés 15,00 órakor a fesztivál nagyszínpadán.
Csapatok jelentkezését várjuk a 06 1 240 3048-as telefonszámon, valamint írásos regisztrációt kérünk a
rse@enternet.hu email címre!
Helyszíni nevezés és sorszám felvétel a rendezvény napján az információs és regisztrációs sátornál.
VII. Római-parti Halászlé és Bográcsos Ételek Fesztiválja 2016 | web:kim