ELÉRHETŐSÉGEK

1031 Budapest,
Petur u. 22.
Tel.: 240-3048

Rátkai János
06-20-9436-521

Rátkai Csaba
06-30-257-7457

E-mail:
ratkaifeher@gmail.com

Adószám
18040551-1-412011. év

Hévíz túra

Busójárás Mohácson

2010. év

Ifjúsági kormányos tábor a Római-parton

2009. év

Tanévzáró túra és ifjú kenu-kormányosok képzése

Nemzetközi Duna-túra - Bécs-Budapest

Váltótábor a Tisza-tónál

A Túr túra túrázói

Thasszosz tengeri kajakkal

2008. év

Túr-túra

TID 2008

Tisza-tó 2008

Vogalonga 2008

Felvidék

2007. év

Kárpátalja

Fertő-tó

Vízisport oktatás
Kunhegyesen


Bemutató
Tisza-tó túra


Vogalonga Velencében

Vág - Duna
vízitúra


Tisza-tó -
családi túra


TID túra
Kezdőoldal
Egyesület
Hajókölcsönzés -szállítás
Városnéző kenutúrák
Fitness
Szállítás - buszbérlés
Színpad
Római Parti Hírek
Fotóalbum
IV. Római-parti Halászlé Fesztivál 2013

Túra beszámoló
Kerékpárral a Fertő-tó körül

Az elmúlt hosszú hétvége szombat reggelén elindult a csapatunk - kicsik és nagyok -, hogy négy nap alatt felfedezzük a Fertő-tó környékét.

Pomogynál szálltunk nyeregbe és egészen Podersdorfig tekertünk. Utunk során többször megpihentünk, hol egy kilátóba másztunk fel, hogy fentről lássuk a festői tájat, hol fagyiztunk - a hirtelen ránk tört meleg okán -, hol pedig egy falucska főterén ittunk a forrásból.

A következő napon erős szembeszélben indultunk tovább. Neusiedler am See-nél letekertünk a partra, és a nádassal övezett kerékpárúton - dacolva széllel - meg sem álltunk az utunkba eső hatalmas teraszig, ahol egy kis pihentető napozásra csábítottak a kényelmes székek és padok. Délutánra érkeztünk következő szálláshelyünkre Purbachba. Este a jó vacsora után mindenki fáradtan tért nyugovóra.

Harmadik nap induláskor mindenki magához vette az útlevelét, mert elhagyni készültünk Ausztriát. Úti célként Fertőrákost jelöltük meg. A határig, a Fertő-tó "sógorék" felé eső oldalán, amíg a szem ellát szőlőtőkék szabályos sokasága nyugtatta a fáradt túrázó tekintetét. A dimbes-dombos terepen futó kerékpárútról messze ellátni: távolban a széldagasztotta vitorlákkal ékesített tó tartotta fogva a tekintetünket. Mörbish-nél átléptük a határt, amit külön a kerékpárral érkezőknek alakítottak ki.

Hazai földre érkeztünk. Erre, ha nem állja utunkat a határátkelő, akkor is rájöttünk volna, miután egyszer csak elfogyott a kerékpárút. Így Fertőrákost az autóúton tudtuk megközelíteni. Aki próbálta már tudja, hogy ez nem éppen a kerekesek álma, de minket mindenért kárpótolt a tóparti szállásunk.

Utolsó reggelre nem maradt más: összepakoltunk és hazaindultunk. Az autóbuszon átadva magunkat a jármű ütemes ringatózásának, már a következő közös túrát tervezgettük.

H.


Tekintse meg a túra képeit!

7Vissza a túraajánlathoz.

Design by kim